Onze kliniek Hoorn

Uw dierenartsenpraktijk in Hoorn

Al jaren hebben mensen huisdieren, als kameraad, voor de gezelligheid of om mee te werken. Vroeg of laat is er medische zorg nodig. Dit kan preventief zijn, bijvoorbeeld voor een vaccinatie of ontworming, maar ook curatief, bij ziekte of ongeval. Dan staan onze dierenartsen en assistentes van Dierenkliniek van Kop tot Staart klaar om deskundige medische zorg te geven.

Dierenkliniek van Kop tot Staart opende op 1 november 2000 haar deuren in Hoorn. Ons team bestaat uit 3 dierenartsen en vijf assistentes. Alle dierenartsen zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en staan samen garant voor ruim 25 jaar praktijkervaring! De assistentes hebben allemaal hun diploma paraveterinair. Hierdoor nemen zij veel werk uit handen van de dierenartsen. Zij kunnen bijvoorbeeld infusen en injecties geven, röntgenfoto’s maken, bloed afnemen en gebitsbehandelingen uitvoeren.

Behandelruimtes

Naast de wachtruimte heeft Dierenkliniek van Kop tot Staart:

  • Een spreekkamer
  • Operatiekamer (met gasnarcose) met voorbereidingsruimte
  • Opnameruimte
  • Digitale röntgenruimte
  • Laboratorium

Laboratorium en opnames

In onze opnameruimte verblijven niet alleen operatiepatiënten voor die dag, maar ook de dieren die extra zorg of nader onderzoek nodig hebben of gewoon ter observatie komen. Deze extra zorg kan bestaan uit het toedienen van infusen, medicijnen of voeding als de patiënt zelf niet wil of kan eten. Soms is de patiënt al geholpen met wat extra TLC (Tender, Love and Care).

In ons laboratorium kunnen we zelf bloed-, urine-, ontlasting-, en microscopisch onderzoek te verrichten. Vaak kunt u op de uitslag wachten, zodat u direct met eventuele medicatie of dieetvoer kunt starten! Voor gespecialiseerde of bacteriologische onderzoeken maken wij gebruik van laboratoria in Duitsland, in de V.S. of van de Universiteit van Utrecht.

Gasnarcose

Bij operaties maken wij gebruik van gasnarcose. Dit is een zeer veilige vorm van narcose. Met een injectie brengen we uw dier onder een lichte narcose. Vervolgens brengen we bij hem/haar een tube (plastic buisje) in de luchtpijp in waarmee zuurstof en het narcosegas worden toegediend. Zo kunnen we de ademhaling goed in de gaten houden en als het nodig is ook beademen.

Terug naar Kliniek