Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Kliniek Hoorn


Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
 
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag (op afspraak)
10:00-13:00
Inloopspreekuur:
Maandag t/m vrijdag
09:00-09:30
13:30-14:30
Maandag en woensdag
19:00-20:00
Buiten onze inloopspreekuren werken wij op afspraak.

 


Kliniek De Goorn


Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
 
Openingstijden:
Maandag & Woensdag 
08:30-17:00
Dinsdag & Donderdag
10:00-19:00
Vrijdag
08:30-18:00
Op deze vestiging werken wij uitsluitend op afspraak en hebben wij géén inloopspreekuur.
 
Buiten de genoemde openingstijden: bel naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.


Ons team


Cathy van Hoorn, dierenarts

Dierenarts Cathy van HoornIk ben Cathy van Hoorn, eigenaar en één van de dierenartsen van Dierenkliniek van Kop tot Staart. Al op vrij jonge leeftijd wilde ik graag dierenarts worden. Na de middelbare school heb ik het eerste deel van mijn studie Diergeneeskunde in Gent gevolgd. Het tweede deel in Utrecht. Een gedeelte van mijn coschappen heb ik op een universiteit in Amerika (Philadelphia) gevolgd.

Na het afronden van de studie ben ik gaan werken op de universiteit van Utrecht als dierenarts annex docent. Hierdoor de mogelijkheid gehad om mij te specialiseren in een aantal facetten van het vak. Na zes jaar in Utrecht gewerkt te hebben trok mij het werk in een eigen gezelschapsdierenpraktijk toch meer en ben ik in Heerhugowaard gaan werken. Waar je naast de puur technische zaken van het vak meer en langduriger contact hebt met de klanten/eigenaren van de dieren. Dat laatste aspect ervaar ik als belangrijk en is vaak ook plezierig voor alle drie de partijen. Zowel de patiënt, de cliënt als ikzelf. Ik woon met mijn drie jongens en natuurlijk is mijn hond Gabor een bekende van de praktijk. In mijn vrije tijd ben ik graag op het water of op het tennisveld.


Yvonne Pruissen, dierenarts

Yvonne PruissenMijn naam is Yvonne Pruissen en sinds juni 2016 werk ik bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Van kleins af aan heb ik altijd al dierenarts willen worden en die droom is in vervulling gegaan. Ik heb in Utrecht gestudeerd, maar ik kom zelf uit de Haarlemmermeer. Hier woon ik nu weer, samen met mijn vriend en mijn kat Annie. Het mooiste van het werken als dierenarts is het contact met mens en dier. En in deze kliniek is er ook altijd tijd en ruimte voor een praatje met net even wat extra aandacht voor u en uw dier. Dat maakt mijn werk hier alleen maar leuker. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of heb ik graag een gezellig avondje met vrienden. Ook houd ik erg van kamperen en van wintersporten. 


Bianca Wallaard-Breeuwer, paraveterinair en assistent-manager

Bianca Wallaard-BreeuwerIk ben Bianca Wallaard-Breeuwer. Ik woon samen met mijn man, twee zoons en hond Spot in Purmerend. In mei 1999 ben ik afgestudeerd en werk sindsdien als paraveterinair. Sinds november 2002 ben ik werkzaam in Dierenkliniek van Kop tot Staart.

Elke dag werken met dieren, is iets wat ik al van jongs af aan wilde. Wat dit werk echt leuk maakt, is de veelzijdigheid. Werken met dieren en mensen, medicijnbeheer, assisteren bij operaties, maar bijvoorbeeld ook het werken aan deze website!

In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met onze jongens en onze hond Spot. Lekker wandelen in het bos of samen met de jongens op de fiets. Tevens ben ik kynologisch instructeur, hier gaat (met heel veel plezier) veel vrije tijd inzitten.


Fieke Halberstadt, paraveterinair

Fieke Halberstadt

Ik ben Fieke en sinds november 2010 ben ik in werkzaam bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Ik heb altijd in de “mensengezondheidszorg” gewerkt als doktersassistente, maar dat beroep kon mij geen voldoening meer geven.

Ik besloot te doen wat ik al heel lang wilde: de opleiding dierenartsassistente, en vond een boeiende stageplaats in een dierenkliniek in Heerhugowaard. Daar bleef ik drie jaar werken.

Dat ik nu geruime tijd in een dierenkliniek werk, wil niet zeggen dat ik uitgeleerd ben. Nog elke dag doen dieren mij versteld staan: wat zijn ze taai, braaf, dapper en aandoenlijk. Wat geeft het een kick als heel zieke dieren er toch weer bovenop komen! Natuurlijk gebeuren er ook verdrietige dingen en achter de schermen worden soms wel tranen gelaten.

Ik voel me vanaf het eerste moment thuis in het kleine, knusse team bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. We zijn kritisch, gedreven, serieus en dieren komen bij ons altijd op de eerste plaats. Buiten fotografie en sport, zijn kattenvrienden mijn grote passie. Zelf heb ik er twee thuis (Phoebe en Nino), maar ik zou er wel twintig willen! Ook volg ik de opleiding tot kattengedragstherapeut aan de kattengedragsacademie.


Miriam Zuurbier, paraveterinair

Miriam ZuurbierIk ben Miriam Zuurbier. Ik woon in Scharwoude met mijn man en dochter, honden Mats en Bibi en kat Padde.  Een heerlijk gebied om lekker met de honden te wandelen en tevens om mijn hobby hardlopen uit te oefenen. Mijn opleiding tot paraveterinair heb ik afgerond in een dierenkliniek in Heerhugowaard, daar heb ik 11 jaar gewerkt. Sinds het ontstaan van Dierenkliniek van Kop tot Staart, in november 2000, ben ik hier werkzaam. Ik heb veel werkplezier in deze kliniek, want ik besteed graag wat extra tijd aan dier en mens, en daar leent deze praktijk zich prima voor. Ook mijn opleiding Dieren Gedragsadviseuse komt hier goed van pas. Tot ziens bij ons in de praktijk!


Sara van den Oudenalder-Hoogland, paraveterinair

Sara HooglandMijn naam is Sara van den Oudenalder-Hoogland. Sinds juni 2014 werk ik als paraveterinair bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Al sinds mijn studiejaren kom ik, met veel plezier over de vloer bij deze dierenkliniek.

Sinds mijn kinderjaren ben ik al met dieren bezig en ik wilde hier ook graag mijn werk van maken. Na mijn studie dierverzorging ben ik direct gestart met de opleiding tot paraveterinair. Het werken met mens en dier vind ik geweldig. Ik vind het erg leuk om een patiënt van begin tot eind te kunnen volgen en samen met het team alles te geven voor een dier!

Thuis is het ook een gezellige boel met mijn man, twee katten en twee konijnen. Ook loop ik graag met de hond van mijn ouders. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Zo ben ik veel bezig met Ecoline en vind ik het leuk om te handletteren. Ook breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen/familie en ga ik graag op reis met mijn man.


Lisanne van der Scheun, paraveterinair
 
Hoi, ik ben Lisanne van der Scheun. Ik heb in 2017 stage gelopen bij Van Kop tot Staart en sinds 2018 ben ik echt werkzaam in deze kliniek.
 
Van kinds af aan wilde ik al graag met dieren gaan werken later en dit is nu werkelijkheid geworden. Ik ben namelijk uiteindelijk bij de opleiding tot paraveterinair terecht gekomen, wat ik erg leuk en interessant vind! Men blijft elke dag leren met dit beroep en dat maakt het zo interessant en afwisselend. Van eigenaren te woord staan tot helpen bij operaties tot bloed- of urineonderzoeken doen, als paraveterinair sta je overal bij en dat maakt het erg leuk. Mijn doel is om mijn kennis nog meer te gaan verbreden door bijvoorbeeld een cursus tot gedragstherapeute te volgen. Mijn huidige cursus die ik volg is een trimcursus tot hondentrimster. 
 
Zelf heb ik 2 honden en in mijn vrije tijd vind ik het dan ook fijn om hen te verzorgen en wandelingen met ze te maken. Samen met mijn vriend ben ik veel te vinden in de natuur, in de keuken of op reis!