Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Kliniek Hoorn

Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
informatie@vankoptotstaart.nl

 

U kunt bellen of e-mailen voor een afspraak.

 

Openingstijden:
Maandag:    09:00 - 19:00
Dinsdag:     09:00 - 17:00
Woensdag:  09:00 - 19:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag:       09:00 - 17:00
Zaterdag:    10:00 - 13:00

Bel buiten de genoemde openingstijden naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten. 


Kliniek De Goorn

Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
informatie@vankoptotstaart.nl

 

U kunt bellen of e-mailen voor een afspraak.

 

Openingstijden:
Maandag:     08:30 - 17:00
Dinsdag:      10:00 - 19:00
Woensdag:   08:30 - 17:00
Donderdag:  10:00 - 19:00
Vrijdag:       08:30 - 18:00

Bel buiten de genoemde openingstijden naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.

 


Ons team


Cathy van Hoorn, dierenarts

Dierenarts Cathy van HoornIk ben Cathy van Hoorn, eigenaar en één van de dierenartsen van Dierenkliniek van Kop tot Staart. Al op vrij jonge leeftijd wilde ik graag dierenarts worden. Na de middelbare school heb ik het eerste deel van mijn studie Diergeneeskunde in Gent gevolgd. Het tweede deel in Utrecht. Een gedeelte van mijn coschappen heb ik op een universiteit in Amerika (Philadelphia) gevolgd.

Na het afronden van de studie ben ik gaan werken op de universiteit van Utrecht als dierenarts annex docent. Hierdoor de mogelijkheid gehad om mij te specialiseren in een aantal facetten van het vak. Na zes jaar in Utrecht gewerkt te hebben trok mij het werk in een eigen gezelschapsdierenpraktijk toch meer en ben ik in Heerhugowaard gaan werken. Waar je naast de puur technische zaken van het vak meer en langduriger contact hebt met de klanten/eigenaren van de dieren. Dat laatste aspect ervaar ik als belangrijk en is vaak ook plezierig voor alle drie de partijen. Zowel de patiënt, de cliënt als ikzelf. Ik woon met mijn drie jongens en natuurlijk is mijn hond Gabor een bekende van de praktijk. In mijn vrije tijd ben ik graag op het water of op het tennisveld.


Yvonne Pruissen, dierenarts

Yvonne PruissenMijn naam is Yvonne Pruissen en sinds juni 2016 werk ik bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Van kleins af aan heb ik altijd al dierenarts willen worden en die droom is in vervulling gegaan. Ik heb in Utrecht gestudeerd, maar ik kom zelf uit de Haarlemmermeer. Hier woon ik nu weer, samen met mijn vriend en mijn kat Annie. Het mooiste van het werken als dierenarts is het contact met mens en dier. En in deze kliniek is er ook altijd tijd en ruimte voor een praatje met net even wat extra aandacht voor u en uw dier. Dat maakt mijn werk hier alleen maar leuker. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of heb ik graag een gezellig avondje met vrienden. Ook houd ik erg van kamperen en van wintersporten. 


Chantal Beentjes, Dierenarts

Mijn naam is Chantal Beentjes, sinds februari 2020 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Nadat een van mijn eigen dieren erg ziek werd in mijn jeugd heb ik besloten dat ik ook graag dierenarts wilde worden. Ik heb de opleiding diergeneeskunde in Utrecht gevolg en hierna ben ik ruim 3 jaar werkzaam geweest in Friesland. Het mooie van dierenarts zijn vind ik de samenwerking tussen mens en dier en de leuke afwisseling aan werkzaamheden. Zelf hebben wij 2 paarden, geiten, herten en kippen, dus een heerlijke beestenboel! Ik vind het fijn om met mijn paarden bezig te zijn, lekker de stad in te gaan en om lekker op reis te gaan.

 

 

 

 


Fieke Halberstadt, paraveterinair

Fieke Halberstadt

Ik ben Fieke en sinds november 2010 ben ik in werkzaam bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Ik heb altijd in de “mensengezondheidszorg” gewerkt als doktersassistente, maar dat beroep kon mij geen voldoening meer geven.

Ik besloot te doen wat ik al heel lang wilde: de opleiding dierenartsassistente, en vond een boeiende stageplaats in een dierenkliniek in Heerhugowaard. Daar bleef ik drie jaar werken.

Dat ik nu geruime tijd in een dierenkliniek werk, wil niet zeggen dat ik uitgeleerd ben. Nog elke dag doen dieren mij versteld staan: wat zijn ze taai, braaf, dapper en aandoenlijk. Wat geeft het een kick als heel zieke dieren er toch weer bovenop komen! Natuurlijk gebeuren er ook verdrietige dingen en achter de schermen worden soms wel tranen gelaten.

Ik voel me vanaf het eerste moment thuis in het kleine, knusse team bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. We zijn kritisch, gedreven, serieus en dieren komen bij ons altijd op de eerste plaats. Buiten fotografie en sport, zijn kattenvrienden mijn grote passie. Zelf heb ik er twee thuis (Phoebe en Nino), maar ik zou er wel twintig willen! Ook volg ik de opleiding tot kattengedragstherapeut aan de kattengedragsacademie.


Miriam Zuurbier, paraveterinair

Miriam ZuurbierIk ben Miriam Zuurbier. Ik woon in Scharwoude met mijn man en dochter, honden Mats en Bibi en kat Padde.  Een heerlijk gebied om lekker met de honden te wandelen en tevens om mijn hobby hardlopen uit te oefenen. Mijn opleiding tot paraveterinair heb ik afgerond in een dierenkliniek in Heerhugowaard, daar heb ik 11 jaar gewerkt. Sinds het ontstaan van Dierenkliniek van Kop tot Staart, in november 2000, ben ik hier werkzaam. Ik heb veel werkplezier in deze kliniek, want ik besteed graag wat extra tijd aan dier en mens, en daar leent deze praktijk zich prima voor. Ook mijn opleiding Dieren Gedragsadviseuse komt hier goed van pas. Tot ziens bij ons in de praktijk!


Saskia Boonstoppel, paraveterinair

Mijn naam is Saskia Boonstoppel en sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. De opleiding tot paraveterinair heb ik in Barneveld gevolgd. Hierna heb ik een jaar gewerkt in een dierenartsenpraktijk in Zuidoostbeemster. Alleen vond ik dar niet genoeg uitdaging in het werk en ben ik opzoek gegaan naar meer uitdaging. Hier bij van Kop tot Staart heb ik die uitdaging gevonden. Elke dag is weer anders in de praktijk en elke dag leer ik weer nieuwe dingen bij. Dat maakt het werk ook zo leuk en interessant. Zelf heb ik 2 honden, 2 konijnen en een paard. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag bezig met deze beestenboel. Daarnaast fotografeer ik ook graag.


  Vera Roselaar, paraveterinair