Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Kliniek Hoorn


Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
 
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag (op afspraak)
10:00-13:00
Inloopspreekuur:
Maandag t/m vrijdag
09:00-09:30
13:30-14:30
Maandag en woensdag
19:00-20:00
Buiten onze inloopspreekuren werken wij op afspraak.

 


Kliniek De Goorn


Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
 
Openingstijden:
Maandag & Woensdag 
08:30-17:00
Dinsdag & Donderdag
10:00-19:00
Vrijdag
08:30-18:00
Op deze vestiging werken wij uitsluitend op afspraak en hebben wij géén inloopspreekuur.
 
Buiten de genoemde openingstijden: bel naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.


Kattenaids (FIV)

FIV staat voor Feline Immunodeficiency Virus. Het virus is goed te vergelijken met HIV, de humane variant die (bij de mens) AIDS veroorzaakt. Hoewel HIV en FIV erg op elkaar lijken, kan je als mens niet ziek worden van FIV en als kat niet van HIV. 

! Kattenaids is besmettelijk voor andere katten !

FIV wordt voornamelijk overdragen bij het vechten. Ongecastreerde katers vechten meer en hebben dus een verhoogd risico op het krijgen van dit virus. FIV wordt (net als HIV bij de mens)  overgedragen bij seksueel contact, door vieze naalden en bloedtransfusies. In tegenstelling tot de mens wordt FIV meestal niet overgedragen van moederkat op kitten.

Lees meer: Kattenaids (FIV)

Vuurwerkangst

Wat te doen bij vuurwerkangstvuurwerk 1

Oudjaarsdag nadert en dat betekent veel oliebollen, gezelligheid en vuuwerk. Een groot feest! Helaas geldt dit niet voor onze huisdieren. Voor hen is het geknal en geflits bijzonder angstaanjagend. Wat kunt u als huisdiereneigenaar doen om het leed te verzachten?

Lees meer: Vuurwerkangst

Dieren verzekering

Elk dier is anders. De een rustig en bedaard, de ander een echte wildebras. Ook de omstandigheden waarin uw huisdier leeft, verschillen. De een loopt vrij rond, de ander gaat alleen aangelijnd de deur uit. Bovendien is het ene ras gevoeliger voor ziekten dan het andere. En iedereen komt een keer voor (on)voorziene kosten te staan met zijn huisdier. De een vaker als de ander. En de een ook met een hogere rekening dan de ander. Denk daarbij aan een Duitse Dog van 70 kg die pijnstillers nodig heeft, of aan een chihuahua van 2 kg die dezelfde pijnstillers nodig heeft.

algemeen

Lees meer: Dieren verzekering

Chippen

Jaarlijks lopen in Nederland honderden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel van hen vindt de weg naar huis nooit meer terug. Meestal zijn ze niet herkenbaar en niet geregistreerd. Daarom is het enorm moeilijk om hun eigenaren terug te vinden.

Om dit te voorkomen is het verstandig uw dier te laten chippen. Met een chip is uw dier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen unieke code.

Per 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor alle pups die vanaf dat moment geboren worden en voor honden die vanaf dat moment ingevoerd worden uit het buitenland. Alle pups die vanaf 1 april 2013 geboren worden dienen binnen 7 weken na de geboorte gechipt te zijn en door de eigenaar/fokker binnen 8 weken na de geboorte geregistreerd te worden.

De chip is een gesloten buisje van bioglas, met daarin een microchip. In zijn geheel is de chip 13,2 mm lang en heeft een doorsnede van 2 mm.

inform1

De grootte van de chip is kleiner dan een eurocent!

Het bioglas zorgt ervoor dat de chip niet wordt afgestoten en dat het met het weefsel vergroeit.

De code van de chip kan met een afleesapparaat (reader) worden afgelezen. De chip zelf geeft dus geen straling of ander schadelijk signaal af. Als het afleesapparaat langs de chip gaat, wordt deze actief en antwoordt met de identificatiecode van het betreffende dier.

Nadat uw dier bij de dierenarts is gechipt (hetgeen gebeurd door middel van een injectie), vult u een registratieformulier in, met daarop de gegevens van u en uw huisdier. Deze gegevens worden opgeslagen bij de NDG, Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Een aantal weken na het opsturen van het formulier, krijgt u een bewijs van inschrijving.

Huisdieren welke gechipt zijn, kunnen nu dus makkelijker opgespoord worden. Bijvoorbeeld wanneer uw kat weggelopen is en door iemand naar een dierenarts, de dierenambulance of asiel wordt gebracht. Daar wordt dan met de “chipreader” gekeken of de kat een chip heeft. Zo ja, dan wordt er contact opgenomen met de NDG. Zij geven het adres en telefoonnummer van de eigenaar door en zo kan er contact met de eigenaar worden opgenomen.

Dankzij internet kan nog sneller het adres van een gechipt dier worden gevonden. Raadpleeg daarvoor:

image391

De wijze waarop een chip afgelezen wordt met het afleesapparaat.