Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Praktijk Hoorn


Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag (op afspraak)
10:00-13:00
Inloopspreekuur:
Maandag t/m vrijdag
09:00-09:30
13:30-14:30
Maandag en woensdag
19:00-20:00
Buiten onze inloopspreekuren werken wij op afspraak.
 

Praktijk De Goorn


Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
Openingstijden:
Maandag & Woensdag 
08:30-17:00
Dinsdag & Donderdag
10:00-19:00
Vrijdag
08:30-18:00
Op deze vestiging werken wij uitsluitend op afspraak.
Buiten de genoemde openingstijden bel naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.


Verzorging puppy

Puppies worden vrijwel standaard door de moeder al in de baarmoeder geïnfecteerd met wormen. Wanneer u niet zeker weet of uw pup al ontwormd is, dan raden wij u aan daar direct mee te starten.

Ontworming:

Puppies worden vrijwel standaard door de moeder al in de baarmoeder geïnfecteerd met wormen. Het is daarom zeer belangrijk meerdere malen te gaan ontwormen. Dit moet gebeuren op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Vervolgens iedere 2 maanden totdat de hond een half jaar oud is; dit betekent dus op een leeftijd van 4 en 6 maanden opnieuw ontwormen. Bij de leeftijd van een half jaar zien we uw hond als 'volwassen' voor wat betreft ontworming en het is dan verstandig om levenslang 4 keer per jaar te ontwormen.
Wanneer u niet zeker weet of uw pup al ontwormd is, dan raden wij u aan daar direct mee te starten en dat na 2 en 4 weken te herhalen; vervolgens gat u weer verder volgens schema.
Houdt u er rekening mee dat niet alle middelen die bij de dierenspeciaalzaak worden verkocht even goed werkzaam zijn! Dit komt omdat deze middelen al zeer lange tijd op de markt zijn en veel wormsoorten er resistentie tegen hebben ontwikkeld.

Vaccinatie:
Uw pup moet op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken worden gevaccineerd. Deze vaccinatie moet vervolgens jaarlijks worden herhaald, de zogenaamde “booster”, zodat uw hond dan optimaal beschermd is tegen o.a. de ziekte van Weill, het parvovirus, leverziekte en hondenziekte. Daarnaast is het raadzaam om uw hond extra te vaccineren tegen kennelhoest. Hoewel de naam doet vermoeden, dat deze ziekte alleen in kennels vóórkomt, kan uw hond deze ziekte gemakkelijk op de hondenschool, op het uitlaatveld of gewoon op straat oplopen.
Een vaccinatie is geen garantie dat uw hond geen kennelhoest krijgt, maar wanneer hij hiermee na vaccinatie in aanraking komt, dan is de ziekte veel milder en van kortere duur dan wanneer hij niet gevaccineerd is. Vaccineren tegen kennelhoest kan per injectie op 9 en 12 weken leeftijd of op 12 weken leeftijd met een spray in de neus. Met de daarop volgende jaarlijkse booster is uw hond optimaal beschermd.
Tot slot moet uw hond alleen tegen hondsdolheid worden gevaccineerd wanneer u hem meeneemt naar het buitenland.
Uw pup kan alleen worden gevaccineerd wanneer hij in gezonde conditie is. Dus wanneer hij bijvoorbeeld hoest of diarree heeft, dan behandelen we eerst die klacht, voordat we over gaan tot vaccinatie.

puppy1

Sterilisatie en castratie:
Wanneer uw pup de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt, dan is hij oud genoeg om gesteriliseerd of gecastreerd te worden.
Sterilisatie na de 1e loopsheid bij de teef raden wij van harte aan, omdat u hiermee de kans op melkkliertumoren in de toekomst maximaal reduceert. Daarnaast komt een ontsteking van de baarmoeder vrijwel nooit meer voor wanneer de eierstokken zijn verwijderd (en dat is wat we in principe doen bij sterilisatie).
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan sterilisatie (denk daarbij aan dikker worden, een gering narcoserisico en vachtveranderingen), maar deze wegen naar onze mening niet op tegen de voordelen!

Voeding:
Uw pup is in de groei en het is daarom erg belangrijk uw pup goede voeding, bij voorkeur van een A-merk, aan te bieden. Uw hond heeft nog maar een klein maagje; biedt hem daarom meerdere malen per dag kleine beetjes aan. Puppybrokjes zijn energierijk, zodat ook met een kleine portie nog behoorlijk wat energie binnenkomt. Daarnaast zijn de brokjes wat kleiner en daardoor eenvoudiger te kauwen. Op de verpakking van de voeders staat een richtlijn van de hoeveelheid brokjes voor uw hond gebaseerd op leeftijd en grootte van de hond.
Met name voor de grotere rassen is de goede voeding onontbeerlijk om de gewrochten zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Hoofdzaak daarbij is, dat de voeding NIET teveel calcium bevat. Koop daarom puppyvoeding  voor grote rassen wanneer uw hond op volwassen leeftijd 25 kg of meer zal gaan wegen!

Verzekering:
Om onvoorziende kosten te kunnen opvangen, kunt u overwegen uw hond te verzekeren.
Wanneer uw hond al op jonge leeftijd wordt verzekerd, dan is de jaarpremie levenslang lager dan wanneer u op latere leeftijd tot verzekeren overgaat.
Vraagt u aan de balie naar de informatiefolder!