Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Praktijk Hoorn


Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag (op afspraak)
10:00-13:00
Inloopspreekuur:
Maandag t/m vrijdag
09:00-09:30
13:30-14:30
Maandag en woensdag
19:00-20:00
Buiten onze inloopspreekuren werken wij op afspraak.
 

Praktijk De Goorn


Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
Openingstijden:
Maandag & Woensdag 
08:30-17:00
Dinsdag & Donderdag
10:00-19:00
Vrijdag
08:30-18:00
Op deze vestiging werken wij uitsluitend op afspraak.
Buiten de genoemde openingstijden bel naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.


Verzorging kitten

Kittens worden vrijwel standaard door de moedermelk geïnfecteerd met wormen. Wanneer u niet zeker weet of uw kitten al ontwormd is, dan raden wij u aan daar direct mee te starten.

Ontworming:

Kittens worden vrijwel standaard door de moedermelk geïnfecteerd met wormen. Het is daarom zeer belangrijk meerdere malen te gaan ontwormen. Dit moet gebeuren op 4, 6 en 8 weken leeftijd. Vervolgens iedere 2 maanden totdat uw kat een half jaar oud is; dat houdt dus in op 4 en 6 maanden leeftijd opnieuw ontwormen.
Bij de leeftijd van een half jaar zien we uw kat als 'volwassen' en het is dan verstandig om levenslang 4 keer per jaar te ontwormen.
Wanneer u niet zeker weet of uw kitten al ontwormd is, dan raden wij u aan daar direct mee te starten en dat na 2 en 4 weken te herhalen; vervolgens gaat u weer verder volgens schema.
Houdt er rekening mee, dat niet alle middelen die bij de dierenspeciaalzaak worden verkocht, evengoed werkzaam zijn! Deze middelen zijn al zeer lange tijd op de markt, waardoor de parasieten er resistent voor zijn geworden.

Vaccinatie:
Uw kitten kan op een leeftijd van 8 à 9 weken voor het eerst worden gevaccineerd. Deze vaccinatie moet na 3 weken worden herhaald, de zogenaamde “booster”. Vervolgens is uw kat optimaal beschermd tegen kattenziekte en niesziekte. Wanneer u de vaccinatie jaarlijks herhaalt, blijft deze bescherming optimaal.
Uw kitten kan alleen worden gevaccineerd wanneer hij in gezonde conditie is. Dus wanneer hij bijvoorbeeld niest of diarree heeft, dan behandelen we eerst die klacht, voordat we over gaan tot vaccinatie.

Sterilisatie en castratie:
Wanneer uw kat de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt, dan is hij oud genoeg om gesteriliseerd of gecastreerd te worden. Wacht hier niet te lang mee, want voor u het weet is uw poesje krols en gedekt of begint uw kater in huis te sproeien en dat is een gewoonte die u hem maar moeilijk weer afleert!
Na de ingreep hebben de meeste katten de neiging wat dikker te worden. Let daar dus goed op en verminder de hoeveelheid voedsel.

kitten2

Voeding:
Uw kitten is in de groei en het is daarom erg belangrijk uw kitten goede voeding aan te bieden.
Uw kat heeft nog maar een klein maagje; bied hem daarom meerdere malen per dag kleine beetjes aan. Kittenbrokjes zijn energierijk, zodat ook met een klein portie nog behoorlijk wat energie binnenkomt. Daarnaast zijn de brokjes wat kleiner en daardoor eenvoudiger te kauwen.

Verzekering:
Om onvoorziene kosten te kunnen opvangen, kunt u overwegen uw kat te verzekeren. Wanneer uw kat al op jonge leeftijd wordt verzekerd, dan is de jaarpremie levenslang lager dan wanneer u op latere leeftijd tot verzekeren overgaat.
Vraagt u aan de balie naar de informatiefolder!