Hoorn: 0229-265005

De Goorn: 0229-507025

  

Volg ons op

   

Zoeken

Adres & Openingstijden

Praktijk Hoorn


Grote Beer 9
1622 ES Hoorn
Tel: 0229-265005
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag (op afspraak)
10:00-13:00
Inloopspreekuur:
Maandag t/m vrijdag
09:00-09:30
13:30-14:30
Maandag en woensdag
19:00-20:00
Buiten onze inloopspreekuren werken wij op afspraak.
 

Praktijk De Goorn


Kantbeugel 1
1648 HW De Goorn
Tel: 0229-507025
Openingstijden:
Maandag & Woensdag 
08:30-17:00
Dinsdag & Donderdag
10:00-19:00
Vrijdag
08:30-18:00
Op deze vestiging werken wij uitsluitend op afspraak.
Buiten de genoemde openingstijden bel naar ons telefoonnummer voor vervangende diensten.


Huidklachten

Huidklachten is één van de meest voorkomende problemen bij onze huisdieren. Er kunnen tal van redenen zijn voor huidklachten, waaronder allergie, mijten, schimmels of bacteriële ontstekingen.

hond-met-vlooienallergie

Er kunnen tal van redenen zijn voor huidklachten, waaronder allergie, mijten, schimmels of bacteriële ontstekingen. Huidklachten is één van de meest voorkomende problemen bij onze huisdieren. Er kunnen tal van redenen zijn voor huidklachten, waaronder allergie, mijten, schimmels of bacteriële ontstekingen. Het is altijd zaak vlooien uit te sluiten! Ook wanneer u geen vlooien ziet, kunnen zij best de oorzaak van de problemen zijn. Uw hond of kat kan namelijk een vlooienallergie hebben ontwikkeld, waardoor één enkele vlooienbeet aanleiding geeft voor zo’n twee weken lang jeuk. En dat terwijl de vlo al lang gevlogen is…! Goed ontvlooien, ook in de winter, is dus een absolute must voor dieren met jeukklachten! In de kliniek zullen we de huid van uw dier uitgebreid bekijken. Indien nodig onderzoeken we met behulp van verder onderzoek of er sprake is van mijten of schimmels. Wanneer uw dier wordt verdacht van een allergie, dan zijn er meerdere mogelijkheden.

Een bekende is de vlooienallergie, maar ook voedselallergieën komen regelmatig voor. Dit kan zijn op voeding dat u al jaren probleemloos heeft gegeven. Een voedselallergie is alleen uit te sluiten met behulp van een zogenaamd hypoallergeen dieet. Dit is een medicinaal voer dat alleen bij dierenartsen verkrijgbaar is. Dit dieet dient minimaal acht weken zeer serieus gegeven te worden, zonder dat er iets anders bij gegeven wordt (dus geen tussen-doortjes, koekjes, etc.). Wanneer zo’n dieet geen verbetering oplevert, dan is uw dier hoogstwaarschijnlijk allergisch voor “iets”uit de omgeving. Dat kan van alles zijn: van graspollen tot huisstofmijten. Via een bloedtest kan bepaald worden voor welke stoffen uw dier allergisch is. Vervolgens kan er op basis van deze stoffen een medicijn speciaal voor uw dier worden gemaakt dat per injectie geven moet worden. In 70% van de patiënten geeft dit een verbetering. Het nadeel van deze therapie is echter de hoge kosten en het feit dat het levenslang gegeven moet worden.